Blog

"Stream" τα Zoho Μails σας!
Ξεχάστε τα μακριά και δυσκίνητα emails. Αναβαθμίστε τον τρόπο επικοινωνίας στην ομάδα σας. Καλωσορίστε τις συζητήσεις! Λιγότερα email και περισσότερες συνομιλίες!
Ψηφιακή Υπογραφή στον τομέα της Υγείας
Ο ρόλος των ψηφιακών υπογραφών στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης.
Ψηφιακή VS Παραδοσιακή Υπογραφή
Σήμερα, θα προχωρήσουμε σε μια άμεση σύγκριση μεταξύ της ψηφιακής και της παραδοσιακής υπογραφής, αναδεικνύοντας τους λόγους για τους οποίους η ψηφιακή υπογραφή υπερτερεί της παραδοσιακής.
ZOHO Campaigns: Γιατί πρέπει να βελτιστοποιήσετε τα email σας; (optimize your emails)
Ίσως έχετε αφιερώσει ατελείωτες ώρες στον σχεδιασμό του τέλειου ενημερωτικού δελτίου. Αλλά τι γίνεται αν οι συνδρομητές σας δεν το βλέπουν όπως το φανταστήκατε; Είναι σημαντικό να δοκιμάζετε και να βελτιστοποιείτε τα email σας πριν τα στείλετε έτσι ώστε εξασφαλίζετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ενσωμάτωση του Zoho Sign με το Zoho CRM
Το Zoho Sign μπορεί να ενσωματωθεί με το Zoho CRM, έτσι ώστε να μπορείτε να στέλνετε έγγραφα που απαιτούνται για την υπογραφή σε οποιαδήποτε επαφή που είναι αποθηκευμένη στο CRM σας απευθείας από το CRM σας.
Η αρχή της αυθεντίας (Πώς να πείθεις ευκολότερα)
Η αρχή της αυθεντίας βοηθά υποσυνείδητα κάποιον να αποφασίσει να αγοράσει κάτι, υπηρεσία ή προϊόν, αν γνωρίζει πως αυτός που του το προσφέρει είναι ειδικός και έμπειρος στον τομέα του.
ZOHO Survey: Δημιουργία Ερευνών
Δημιουργήστε την έρευνά σας μέσα σε λίγα λεπτά. Προσεγγίστε το κοινό σας από κάθε συσκευή. Δείτε τα αποτελέσματα σε γραφικά και σε πραγματικό χρόνο.
Η αρχή της συμπάθειας (Πώς να πείθεις ευκολότερα)
Οι άνθρωποι είμαστε οργανισμοί που λειτουργούμε όχι μόνο με τη λογική αλλά και με το συναίσθημα, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Για αυτό το λόγο το συναίσθημα παίζει πρωταρχικό λόγο όταν αποφασίζουμε να αγοράσουμε κάτι.
ZOHO Bookings: Προγραμματισμός Ραντεβού Online
Με το Zoho Bookings αφήστε τους πελάτες σας να προγραμματίσουν το ραντεβού σας σύμφωνα με τη διαθεσιμότητά σας.
Η αρχή της σπανιότητας (Πώς να πείθεις ευκολότερα)
Για να πεισθεί ένας υποψήφιος πελάτης να πάρει την απόφαση να αγοράσει, ενώ έχει ήδη πεισθεί για την χρησιμότητα για αυτόν ενός προϊόντος ή υπηρεσίας, είναι μια ειδική διαδικασία.