Εκπαίδευση πωλήσεων και customer service

Οι πωλήσεις είναι ένα από τα βασικά pain points κάθε επιχείρησης. Είτε πρόκειται για εμπορική επιχείρηση είτε για ελεύθερο επαγγελματία, το να προσφέρεις προϊόντα ή υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, δεν αρκεί. Το ΠΩΣ τα προσφέρεις είναι πιο σημαντικό και αυτό αποδεικνύεται από τις πωλήσεις σου. Σε ένα περιβάλλον υψηλού ανταγωνισμού όπως αυτό που βιώνουμε, τις περισσότερες φορές τις πωλήσεις τις κερδίζει αυτός που ξέρει να πουλά πιο αποτελεσματικά και ας μην έχει το καλύτερο προϊόν ή υπηρεσία. Αυτός που ξέρει να αναγνωρίζει και να παρουσιάζει τις προτάσεις του με σαφήνεια, αποτελεσματικότητα και ευκολία για τον πελάτη. Επίσης αυτός που νοιάζεται για τον πελάτη του και φροντίζει να τον υποστηρίζει ουσιαστικά. 

Ανάλογα με την κάθε επιχείρηση σχεδιάζουμε το αναγκαίο πρόγραμμα εκπαίδευσης για τα στελέχη πωλήσεων και θέτουμε με δείκτες αποτελεσματικότητας (KPI's)  ώστε να παρακολουθούμε τα αποτελέσματα. Αναγνωρίζουμε τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματα κάθε πωλητή και τον υποστηρίζουμε για να βελτιώσει τις επιδόσεις του. Επίσης εκπαιδεύουμε τα ανώτερα στελέχη πωλήσεων για την αποτελεσματική διαχείριση των πωλητών και την ομαλότερη επικοινωνία μαζί τους ώστε όλοι μαζί να επιτύχουν στους στόχους τους.

Τα οφέλη ενός επιτυχημένου εκπαιδευτικού σεμιναρίου πωλήσεων

Μεγαλύτερα κέρδη

Με την αύξηση των πωλήσεων αυξάνεται και το κέρδος κάθε επιχείρησης. Μέσω της αποτελεσματικότερης πώλησης αυξάνεται το πλήθος προσεγγίσεων και το ποσοστό επιτυχίας ανά προσπάθεια με αντίστοιχη αύξηση των κερδών.

Περισσότερος διαθέσιμος χρόνος

Η εκπαίδευση πωλήσεων δεν αφορά μόνο τις τεχνικές προσέγγισης αλλά και την οργάνωση των πωλήσεων. Με καλύτερη οργάνωση εξοικονομείται χρόνος, αυξάνεται η ικανοποίηση των πελατών και φυσικά η ικανοποίηση των πωλητών και της επιχείρησης.

Μείωση του άγχους

Το άγχος προέρχεται από την πίεση και τον φόβο αποτυχίας στους στόχους. Με την σωστή εκπαίδευση μαθαίνουμε πως να θέτουμε σωστούς στόχους πωλήσεων αλλά και πως να καθορίζουμε ένα ρεαλιστικό και απόλυτα ελεγχόμενο πρόγραμμα προσπαθειών. Επίσης έχοντας τον έλεγχο και έγκαιρη πληροφόρηση μπορούμε να διορθώσουμε κάθε πρόβλημα και να επαναφέρουμε το πρόγραμμα στη σωστή πορεία.

Εξοικονόμηση εξόδων

Τις περισσότερες φορές οι επιχειρήσεις στην προσπάθειά τους να αυξήσουν τις πωλήσεις τους κάνουν έξοδα (όπως διαφημίσεις ) που τελικά όμως δεν έχουν αποτέλεσμα. Με καλύτερη οργάνωση και επιτυχημένες τεχνικές, μπορούμε να μειώσουμε περιττά έξοδα και να αποφύγουμε κόστη ( π.χ. άσκοπες μετακινήσεις) που τελικά δεν αποδίδουν τίποτα.

Τα βασικά σεμινάρια πωλήσεων

Telemarketing Πωλήσεων

Το τηλεμάρκετινγκ μπορεί να γίνει ένας μόνιμος τρόπος προσέγγισης υποψηφίων πελατών (αλλά και σωστής εξυπηρέτησης των υπαρχόντων πελατών) με σκοπό την αύξηση των πωλήσεων. Για να διαμορφωθεί σε μια μόνιμη και καλά ρυθμισμένη διαδικασία, χρειάζεται εκπαίδευση και σωστός σχεδιασμός μιας ή περισσοτέρων τηλεφωνικών “επιχειρήσεων”.

E-Learning Πωλήσεων

Η επιτακτική ανάγκη εκπαίδευσης επαγγελματιών σε απομακρυσμένα μέρη ή με περιορισμένο χρόνο, μας έκανε να δημιουργήσουμε μια νέα σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων. Έτσι μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη γνώση επενδύοντας ελάχιστα χρήματα και κερδίζοντας πολύ χρόνο από κουραστικές μετακινήσεις.

Απεριόριστοι πελάτες για πάντα

Η εκπαίδευση αυτή έχει σαν σκοπό να «ξυπνήσει» τον πωλητή και να του δώσει νέα πνοή και νέα εργαλεία για να δουλέψει. Να τον προσεγγίσει με άλλο πνεύμα, να τον υποστηρίξει και να του τονώσει την αυτοπεποίθηση δίνοντας του ταυτόχρονα την ευκαιρία να κάνει μια νέα αρχή.


Εκπαίδευση Ασφαλιστικών Συμβούλων

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται τόσο σε εντελώς νέους ασφαλιστικούς συμβούλους αλλά και σε όσους είναι ήδη ασφαλιστικοί σύμβουλοι, πράκτορες ή διαμεσολαβητές και θέλουν να μάθουν πως θα επανεκκινήσουν τη καριέρα τους.Εκπαίδευση Λιανικών Πωλήσεων

Το σημερινό κατάστημα και κάθε σημείο πώλησης δεν έχει περιθώρια να χάνει ούτε έναν πελάτη. Στο σημερινό ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, κάθε πώληση, μικρή ή μεγάλη, μπορεί να κάνει την διαφορά. Να οδηγήσει την επιχείρηση στον θρίαμβο ή στην αποτυχία και το κλείσιμο.


Ψυχολογία νίκης στις πωλήσεις

Η καλή ψυχολογία είναι η βάση για να πετύχεις κάθε στόχο. Όταν η ψυχολογία είναι αρνητική οδηγεί σε αρνητικά αποτελέσματα και αυτά οδηγούν σε χειρότερη ψυχολογία κ.ο.κ. Έτσι το ένα κακό αποτέλεσμα φέρνει το άλλο και νιώθεις αδύναμος να αλλάξεις μια καθοδική πορεία. Σπάσε το φαύλο κύκλο και πάρε τον έλεγχο της κατάστασης.

Σχεδιάζουμε την εκπαίδευση πωλήσεων ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες, τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε και τους στόχους που εσείς θέλετε να επιτύχετε!