Οι περισσότερες Ελληνικές επιχειρήσεις είναι μικρές και μεσαίες σε ποσοστό σχεδόν 90% του συνόλου. Οι περισσότεροι Έλληνες επιχειρηματίες προσπαθούν να διατηρήσουν και να μεγαλώσουν την επιχείρησή τους, με ελάχιστο (ή και καθόλου) προσωπικό αφού τους είναι δύσκολο να αυξήσουν το προσωπικό τους. Συνήθως το κόστος είναι δυσβάστακτο και η διαδικασία επιλογής και εκπαίδευσης χρονοβόρα και αβέβαιη. Πάρα πολλοί επαγγελματίες και επιχειρηματίες προσπαθούν μόνοι τους, εργαζόμενοι πάρα πολλές ώρες, να βελτιώσουν τα αποτελέσματα και να αυξήσουν τα έσοδά τους.
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι μια καταπληκτική ευκαιρία να κερδίσουν χρόνο, να αυτοματοποιήσουν διαδικασίες και ταυτόχρονα να παρέχουν υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση. Έτσι καταφέρνουν να ανταγωνιστούν μεγαλύτερες επιχειρήσεις αλλά και να έχουν καλύτερο έλεγχο της δουλειάς τους ενώ μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο για τον εαυτό τους. Όμως η διαδικασία της αξιοποίησης των εργαλείων software αλλά και το "χτίσιμο" μιας πλατφόρμας στα μέτρα τους, εμπεριέχει κινδύνους. Μπορεί να αλλάξει σημαντικά την απόδοση της επιχείρησής του αλλά μπορεί και να τους κοστίσει σε χρήματα και χρόνο, χωρίς αποτέλεσματα τελικά.
Μερικά από τα σημεία που πρέπει να προσέξουν ώστε να επιτύχουν σε αυτό το πεδίο και να βάλουν νέες αναπτυξιακές βάσεις για τη δουλειά τους είναι τα εξής:
Γράφει ο Θωμάς Σλάμαρης