ZOHO CRM: Βελτίωση των πωλήσεων με ενσωμάτωση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

01.05.24 08:29 Από Angie

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απαραίτητα για την αλληλεπίδραση με τους δυνητικούς πελάτες και τους πελάτες. Το Zoho CRM βοηθά να γράψετε πιο ισχυρό και εξατομικευμένο περιεχόμενο συνδυάζοντας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με πληροφορίες CRM.

Μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πελατών στο CRM

Όταν η πλειοψηφία της εργασίας σας εκτελείται μέσω του CRM συστήματός σας, είναι κρίσιμο να ενημερώνεστε άμεσα αν έχετε λάβει απαντήσεις στα email σας από πιθανούς πελάτες. Παραλάβετε άμεσες ειδοποιήσεις για προσφορές και επικοινωνίες απευθείας μέσα από το Zoho CRM—ανταποκριθείτε γρήγορα σε email, προσθέστε tracking, και καταχωρήστε σημειώσεις όποτε χρειαστεί. Το Zoho CRM αυτόματα συσχετίζει τα email με τα αντίστοιχα πελατολόγια, αποφεύγοντας έτσι την ανάγκη σας να αναζητάτε ανάμεσα σε ένα σωρό μηνύματα για την επόμενη δράση παρακολούθησης.

Συμβατό με το αγαπημένο σας σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Αποστολή και λήψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω του email σας, είτε αυτό είναι Zoho Mail, είτε Gmail, Yahoo, και Outlook, διασφαλίζοντας ότι δεν θα χάσετε ποτέ κάποιο σημαντικό μήνυμα.

Ενημερώσεις κατάστασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Το Zoho CRM σας κρατά ενημερωμένους για το πότε παραδόθηκαν τα email σας, αν έχουν ανοιχτεί και τη στιγμή που διαβάστηκαν. Επιπλέον, μπορείτε να εφαρμόσετε προηγμένα φίλτρα για να εντοπίσετε υποψήφιους πελάτες που δεν έχουν ακόμη ανταποκριθεί εντός ενός καθορισμένου χρονικού πλαισίου, καθώς και εκείνους που δείχνουν έντονο ενδιαφέρον και είναι πιθανό να προχωρήσουν σε συμφωνία. Αυτή η λεπτομερής ανάλυση σάς βοηθά να προγραμματίσετε τις επόμενες κινήσεις σας με στόχο την μέγιστη αποδοτικότητα.

Προγραμματίστε μηνύματα και στείλτε μαζικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Μπορείτε να προγραμματίσετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για αποστολή μέσω του CRM σας είτε σε συγκεκριμένο χρόνο, είτε κατά την ιδανική στιγμή για κάθε επαφή. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την εκτεταμένη επικοινωνία με πολλούς πελάτες, όπως κατά την αποστολή εταιρικών ενημερώσεων ή εξατομικευμένων μηνυμάτων παρακολούθησης μαζικά. Όλες αυτές οι ενέργειες μπορούν να ενσωματωθούν σε ροές εργασίας για αυτόματη εκτέλεση. Επιπλέον, μπορείτε να ρυθμίσετε αυτόματες απαντήσεις για να διασφαλίσετε ότι κανένας πελάτης δεν θα μείνει χωρίς απάντηση.

Δώστε στα email σας μια προσωπική πινελιά

Για να ξεχωρίσετε στη συνείδηση των προοπτικών σας και να κατασκευάσετε ισχυρές σχέσεις, είναι κρίσιμο τα email σας να είναι όχι μόνο μοναδικά, αλλά και συνεπή στο στυλ τους. Προσαρμόστε κάθε στοιχείο του email σας, από τις γραμματοσειρές μέχρι την υπογραφή σε κάθε διαφορετικό email που αποστέλλετε, για να ενισχύσετε την ταυτότητα της μάρκας σας και να αναπτύξετε τις επιχειρηματικές σας σχέσεις.

Βεβαιωθείτε ότι οι σωστοί χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα σωστά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ανάλογα με τους ρόλους των χρηστών στο CRM και τον τύπο των email επικοινωνιών σας, μπορεί να χρειάζεται να κάνετε τα μηνύματα διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες του CRM ή να τα περιορίζετε σε έναν στενό κύκλο κεντρικών αποφασιστικών στελεχών. Το Zoho CRM σας επιτρέπει να προσαρμόζετε την πολιτική κοινοποίησης των email για κάθε ρόλο εντός του οργανισμού, ενημερώνοντας αυτόματα την πολιτική για όλους τους χρήστες. Αυτό διευκολύνει τη γρήγορη ρύθμιση δικαιωμάτων πρόσβασης σε email για νέους εργαζομένους ή την ενημέρωση δικαιωμάτων όταν υπάρχει αλλαγή ρόλων μέσα στο σύστημα CRM.

Αποθηκεύστε και αναλύστε τα πρότυπα email σας

Για να ξεχωρίσετε στη συνείδηση των προοπτικών σας και να κατασκευάσετε ισχυρές σχέσεις, είναι κρίσιμο τα email σας να είναι όχι μόνο μοναδικά, αλλά και συνεπή στο στυλ τους. Προσαρμόστε κάθε στοιχείο του email σας, από τις γραμματοσειρές μέχρι την υπογραφή σε κάθε διαφορετικό email που αποστέλλετε, για να ενισχύσετε την ταυτότητα της μάρκας σας και να αναπτύξετε τις επιχειρηματικές σας σχέσεις.

Αναλυτικά στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ενσωματώνουν στοιχεία πωλήσεων

Συχνά, τα αναλυτικά στοιχεία από το πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας μπορεί να είναι ανεπαρκή γιατί δεν σας επιτρέπουν να συσχετίσετε αποτελεσματικά τα email με τις πραγματικές πωλήσεις. Το Zoho CRM καλύπτει αυτό το κενό δημιουργώντας εξατομικευμένες αναφορές για κάθε πωλητή, παρακολουθώντας την αποστολή μηνυμάτων σε ημερήσια, εβδομαδιαία, ή μηνιαία βάση. Το σύστημα Analytics παρέχει σαφή εικόνα για το πόσα από αυτά τα μηνύματα οδήγησαν σε δυνητικούς πελάτες, κλειστές συμφωνίες και το χρονικό διάστημα που απαιτήθηκε. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα για να εντοπίσετε ανενεργές προοπτικές με βάση την ανταπόκριση των μηνυμάτων τους.

Angie

iwant2help