Ψηφιακός Μετασχηματισμός - Μέρος Β

10.07.23 09:15 Από Angie

Συνεχίζοντας στην εξερεύνηση του ψηφιακού μετασχηματισμού θα πρέπει να δούμε τα εργαλεία που χρειάζονται οι επιχειρήσεις. Εργαλεία τα οποία βοηθούν τις επιχειρήσεις να παραμείνουν ανταγωνιστικοί στο σημερινό γρήγορο και συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό τοπίο.

Bασικά εργαλεία που απαιτούνται για την ψηφιακή προσαρμογή  

1. Ένα προσαρμόσιμο CRM  

Για να προσαρμόσετε την επιχείρησή σας ψηφιακά, χρειάζεστε μια εφαρμογή CRM που μπορεί να διαμορφωθεί για να καλύψει τις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Θα πρέπει να μπορείτε να προσθέσετε προσαρμοσμένα πεδία για να καταγράψετε πρόσθετα δεδομένα πελατών, να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες ροές εργασίας για την αυτοματοποίηση εργασιών και να ρυθμίσετε εξατομικευμένους κανόνες αυτοματισμού για να ενεργοποιήσετε ενέργειες με βάση τη συμπεριφορά των πελατών. Για παράδειγμα, το CRM θα πρέπει να σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο πεδίο για να καταγράψετε το προτιμώμενο κανάλι επικοινωνίας του πελάτη και να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να εξατομικεύσετε την επικοινωνία σας μαζί του.
Η λύση που σας προτείνουμε ακούει στο όνομα Zoho CRM λόγω ότι είναι ολοκληρωμένο και μπορεί να ικανοποιήσει την οποιαδήποτε προσδοκία σας.

2. Ενσωμάτωση με εφαρμογές τρίτων 

Η ενσωμάτωση με εφαρμογές τρίτων είναι σημαντική για την ψηφιακή προσαρμογή της επιχείρησής σας, επειδή σας επιτρέπει να συνδέσετε διαφορετικά εργαλεία λογισμικού και υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε για την επιχείρησή σας.

Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε ένα εργαλείο CRM για τη διαχείριση των πωλήσεων και των σχέσεων με τους πελάτες σας, ίσως θελήσετε να το ενσωματώσετε με ένα εργαλείο μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να αυτοματοποιήσετε τις καμπάνιες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να τμηματοποιήσετε τους πελάτες σας με βάση τη συμπεριφορά τους και να τους στείλετε στοχευμένα μηνύματα με βάση τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις τους.

Ομοίως, εάν χρησιμοποιείτε ένα λογιστικό λογισμικό για τη διαχείριση των οικονομικών σας, ίσως θελήσετε να το ενσωματώσετε στο εργαλείο CRM για να παρακολουθείτε τιμολόγια, πληρωμές και άλλα οικονομικά δεδομένα όλα σε ένα μέρος. Με αυτόν τον τρόπο, θα κατανοήσετε καλύτερα τις ταμειακές ροές, τα έσοδα και τα έξοδά σας και θα λάβετε πιο ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με την επιχείρησή σας.
Σε αυτή την περίπτωση σας προτείνουμε το Zoho Flow

3. Ενοποιημένη διαχείριση δεδομένων 

Το λογισμικό που χρησιμοποιεί η επιχείρησή σας πρέπει να σας επιτρέπει να συλλέγετε, να αποθηκεύετε και να διαχειρίζεστε τα επιχειρηματικά δεδομένα σας σε μια κεντρική τοποθεσία. Έχοντας ένα ενοποιημένο σύστημα διαχείρισης δεδομένων, μπορείτε να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σας, να παρακολουθείτε την απόδοσή σας και να λαμβάνετε αποφάσεις βάσει δεδομένων.

Για παράδειγμα, εάν διαχειρίζεστε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ενοποιημένο εργαλείο διαχείρισης δεδομένων για να παρακολουθείτε τις πωλήσεις, το απόθεμα, τα δεδομένα πελατών και άλλες επιχειρηματικές μετρήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να λάβετε πληροφορίες σχετικά με την απόδοση των πωλήσεών σας, να προσδιορίσετε τις τάσεις και να βελτιστοποιήσετε τη διαχείριση του αποθέματός σας.

Αυτά τα εργαλεία μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να αυτοματοποιήσετε τις επιχειρηματικές σας διαδικασίες, εξαλείφοντας την ανάγκη για μη αυτόματη εισαγωγή δεδομένων και μειώνοντας τα σφάλματα. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε ένα εργαλείο CRM, μπορείτε να το ενσωματώσετε στο λογιστικό σας λογισμικό για αυτόματο συγχρονισμό δεδομένων πελατών, δημιουργία τιμολογίων και συλλογή πληρωμών.
Όλα αυτά μπορείτε να τα έχετε μέσω του πακέτου Zoho One

4. Αυτοματοποίηση ροής εργασίας 

Τα εργαλεία αυτοματοποίησης ροής εργασιών μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να ταιριάζουν στις ανάγκες της επιχείρησής σας, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε ροές εργασίας που αντικατοπτρίζουν τις μοναδικές επιχειρηματικές διαδικασίες σας. Ορισμένα παραδείγματα ροών εργασίας που μπορούν να αυτοματοποιηθούν περιλαμβάνουν:

  • Όταν προστίθεται ένας νέος υποψήφιος πελάτης στο CRM σας, μπορείτε να του στείλετε αυτόματα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καλωσορίσματος, ακολουθούμενο από μια σειρά μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.

  • Επεξεργασία παραγγελιών. Όταν πραγματοποιείται μια παραγγελία στον ιστότοπό σας, μπορείτε να δημιουργήσετε αυτόματα ένα τιμολόγιο, να το στείλετε στον πελάτη και να ενημερώσετε το απόθεμά σας.

  • Εξυπηρέτηση πελατών. Όταν ένας πελάτης υποβάλλει ένα δελτίο υποστήριξης, μπορείτε να το εκχωρήσετε αυτόματα σε έναν αντιπρόσωπο υποστήριξης, να παρακολουθήσετε την κατάσταση του δελτίου και να ειδοποιήσετε τον πελάτη όταν επιλυθεί το ζήτημα.

  • Ένταξη εργαζομένων. Όταν προσλαμβάνεται ένας νέος υπάλληλος, μπορείτε να δημιουργήσετε αυτόματα μια επιστολή προσφοράς, να την στείλετε για έλεγχο και έγκριση, να προγραμματίσετε εκπαιδευτικές συνεδρίες και να δημιουργήσετε μια λίστα εργασιών για τον νέο υπάλληλο.

Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα εργαλεία αυτοματοποίησης ροής εργασίας που μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να ταιριάζουν στις ανάγκες της επιχείρησής σας και εδώ προτείνουμε τα Zoho Cretaor και Zoho Workdrive

5. Προσαρμόσιμο πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων 

Ένα προσαρμόσιμο πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο επαγγελματικής εμφάνισης που αντικατοπτρίζει την επωνυμία σας και ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες επιχειρηματικές σας ανάγκες. Ένα προσαρμόσιμο πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων θα περιλαμβάνει:

  • Προσαρμόσιμα πρότυπα. Μπορείτε να επιλέξετε από διαφορετικά σχέδια, διατάξεις και συνδυασμούς χρωμάτων για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο που απευθύνεται στο κοινό-στόχο σας.

  • Μια διαισθητική διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης σάς επιτρέπει να προσθέσετε, να επεξεργαστείτε και να αναδιατάξετε στοιχεία ιστότοπου χωρίς δεξιότητες κωδικοποίησης ή σχεδιασμού. Αυτό διευκολύνει τη δημιουργία και την ενημέρωση του ιστότοπού σας, ακόμα κι αν δεν έχετε εμπειρία με το σχεδιασμό ιστοσελίδων.

  • Σχεδίαση που ανταποκρίνεται σε κινητές συσκευές. Ένα προσαρμόσιμο πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων διασφαλίζει ότι ο ιστότοπός σας φαίνεται υπέροχος σε οποιαδήποτε συσκευή, συμπεριλαμβανομένων smartphone και tablet. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν κινητές συσκευές για να περιηγηθούν στο διαδίκτυο.

  • Φιλικότητα SEO. Μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας για τις μηχανές αναζήτησης, διευκολύνοντας τους πιθανούς πελάτες να σας βρουν στο διαδίκτυο.

Για αυτή την περίπτωση η λύση που σας προτείνουμε είναι το Zoho Sites

6. Ανάπτυξη προσαρμοσμένων εφαρμογών 

Αυτή η δυνατότητα σάς δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε εφαρμογές λογισμικού που είναι προσαρμοσμένες στις συγκεκριμένες ανάγκες της επιχείρησής σας. Ορισμένα σημαντικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα της ανάπτυξης προσαρμοσμένων εφαρμογών είναι:

  • Είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες της επιχείρησής σας. Μια προσαρμοσμένη εφαρμογή έχει σχεδιαστεί ειδικά για την επιχείρησή σας, διασφαλίζοντας ότι πληροί τις ξεχωριστές απαιτήσεις σας και αντιμετωπίζει τα συγκεκριμένα σημεία πόνου σας.

  • Βελτιώνει την εμπειρία του χρήστη. Μια προσαρμοσμένη εφαρμογή μπορεί να σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη το κοινό-στόχο σας, παρέχοντας μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή που διευκολύνει τους πελάτες και τους υπαλλήλους να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζονται και να εκτελούν τις εργασίες που πρέπει να κάνουν.

  • Προσφέρει εύκολη επεκτασιμότητα. Μια προσαρμοσμένη εφαρμογή μπορεί να σχεδιαστεί για να αναπτύσσεται μαζί με την επιχείρησή σας, επιτρέποντάς σας να προσθέτετε νέες δυνατότητες και λειτουργίες καθώς εξελίσσονται οι ανάγκες σας.

Η πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών που προτείνουμε είναι η Zoho Creator

7. Απομακρυσμένη εξυπηρέτηση πελατών   

Αυτό σας επιτρέπει να παρέχετε υποστήριξη πελατών υψηλής ποιότητας στους πελάτες σας ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους. Με την απομακρυσμένη εξυπηρέτηση πελατών, η επιχείρησή σας μπορεί να προσφέρει υποστήριξη μέσω τηλεφώνου, email, ζωντανής συνομιλίας, κοινωνικών μέσων και άλλων ψηφιακών καναλιών.

Ακολουθούν ορισμένες σημαντικές δυνατότητες και ευκολίες της απομακρυσμένης εξυπηρέτησης πελατών:

  • Βελτιώνει την ικανοποίηση των πελατών. Η απομακρυσμένη εξυπηρέτηση πελατών σάς επιτρέπει να απαντάτε γρήγορα στις ερωτήσεις των πελατών, παρέχοντας έγκαιρη και αποτελεσματική υποστήριξη. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ικανοποίησης και της αφοσίωσης των πελατών.

  • Σας δίνει πρόσβαση σε μια ευρύτερη πελατειακή βάση. Με την απομακρυσμένη εξυπηρέτηση πελατών, μπορείτε να παρέχετε υποστήριξη στους πελάτες ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους, επιτρέποντάς σας να έχετε πρόσβαση σε μια ευρύτερη πελατειακή βάση.

  • Είναι οικονομικά αποδοτικό. Η απομακρυσμένη εξυπηρέτηση πελατών είναι συνήθως πιο οικονομική από την παραδοσιακή εξυπηρέτηση πελατών, επειδή απαιτεί λιγότερα γενικά έξοδα και μπορεί να στελεχωθεί από απομακρυσμένους πράκτορες.

  • Προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία. Η απομακρυσμένη εξυπηρέτηση πελατών σάς επιτρέπει να προσφέρετε υποστήριξη εκτός των παραδοσιακών εργάσιμων ωρών, παρέχοντας 24 ώρες το 7ωρο, <> ημέρες την εβδομάδα πρόσβαση στην υποστήριξη για τους πελάτες σας.
    Και τι καλύτερο και πιο αποδοτικό από το Zoho Desk

Η πρακτική λύση 

Εξερευνώντας τα διάφορα βασικά εργαλεία που απαιτούνται για την ψηφιακή προσαρμογή της επιχείρησής σας, είναι σαφές ότι η ύπαρξη μιας ενοποιημένης λύσης είναι ο μόνος τρόπος. Η χρήση πολλαπλών αυτόνομων λύσεων λογισμικού μπορεί να είναι αναποτελεσματική και δαπανηρή. Εκεί έρχεται το Zoho One ως η προφανής λύση.

Το Zoho One είναι μια ολοκληρωμένη σουίτα λογισμικού που βασίζεται σε σύννεφο all-in-one που προσφέρει περισσότερες από 45+ εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων όλων των βασικών εργαλείων που απαιτούνται για ψηφιακή προσαρμογή. Υιοθετώντας το Zoho One, το λειτουργικό σύστημα για επιχειρήσεις, μπορείτε να προσαρμόσετε το CRM σας, να ενσωματώσετε εφαρμογές τρίτων, να διαχειριστείτε ενοποιημένα δεδομένα, να αυτοματοποιήσετε ροές εργασίας, να δημιουργήσετε προσαρμόσιμες τοποθεσίες Web, να αναπτύξετε προσαρμοσμένες εφαρμογές και να παρέχετε απομακρυσμένη εξυπηρέτηση πελατών, όλα σε μία πλατφόρμα και με ανταγωνιστική δομή τιμολόγησης, με ένα μοντέλο συνδρομής ανά χρήστη που περιλαμβάνει όλες τις εφαρμογές, καθιστώντας το μια προσιτή επιλογή για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών.

Angie