ZOHO CRM: Κατάργηση διπλότυπων εγγραφών (Αυτόματη συγχώνευση διπλότυπων)

14.02.24 08:00 Από Angie
Χρησιμοποιώντας για χρόνια το CRM μπορεί να αντιληφθείτε πως κάποιες από τις επαφές είναι καταχωρημένες περισσότερες από μια φορά. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους που δε μας αφορούν τώρα. Αυτό που θα δούμε τώρα είναι πως μπορεί το Zoho CRM να εκτελέσει έναν συνολικό έλεγχο σε κάθε ενότητα χρησιμοποιώντας το εργαλείο De-duplicate για να ενοποιήσει τις διπλές εγγραφές σε μια.

Πως; 
  • Απλώς μεταβείτε (σε μια ενότητα) έστω στην ενότητα Leads
  • Κάνετε κλικ στο εικονίδιο More και 
  • Επιλέξτε De-duplicate
  • Επιλέξτε πεδία βάσει των οποίων θέλετε να εκτελέσετε έλεγχο επανάληψης. 

Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε Όνομα εταιρείας και Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το Zoho CRM θα αναζητήσει όλες τις καρτέλες στη λειτουργική μονάδα υποψήφιων πελατών στις οποίες οι τιμές των πεδίων Email και Company είναι ίδιες. Το CRM θα βρει και θα συγχωνεύσει αυτόματα τις ακριβείς αντιστοιχίσεις. 

Σε περίπτωση διενέξεων σε τιμές πεδίων, πρέπει να επιλύσετε με μη αυτόματο τρόπο τις διενέξεις και να συγχωνεύσετε εγγραφές.
Πιο αναλυτικά:
Περίπτωση 1
Έστω ότι το ίδιο email είναι καταχωρημένο σε τρεις εγγραφές. Το σύστημα θα συγχωνεύσει αυτόματα αυτές τις τρεις εγγραφές.
Περίπτωση 2
Έστω ότι υπάρχουν δύο εγγραφές για το ίδιο email με δύο διαφορετικούς αριθμούς τηλεφώνου τότε, θα πρέπει να επιλύσετε τη διένεξη επιλέγοντας ποιος αριθμός τηλεφώνου θα διατηρηθεί. Μόλις επιλύσετε τη διένεξη, οι δύο καρτέλες θα συγχωνευθούν ως μία.

Κι έτσι τόσο απλά το σύστημά σας απαλλάσσεται από διπλότυπες εγγραφές.

Angie

iwant2help