ZOHO Social - 5 Μυστικά που πρέπει να γνωρίζεις

21.02.24 08:00 Από Angie

Τι είναι το ZOHO Social;

Το ZOHO Social είναι μια πλατφόρμα ενοποιημένης διαχείρησης όλων των Social Media λογαριασμών. Μέσα από το ZOHO Social μας δίνετε η δυνατότητα να συγχρονίσουμε όλες τις πλατφόρμες που έχουμε στα κοινωνικά δίκτυα, να πραγματοποιήσουμε δημοσιεύσεις ταυτόχρονα, να αλληλεπιδράσουμε με τους ακόλουθους μας, να παρακολουθούμε όλα τα στατιστικά.

1. Δημοσίευση των άρθρων σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα

Μπορούμε να συνδέσουμε όλους τους λογαριασμούς που έχουμε στα social media και να προετοιμάζουμε εύκολα τα posts να δημοσιευθούν και μάλιστα προγραμματισμένα όποτε θέλουμε και σε όποια μέσα επιθυμούμε. Άρα μπορούμε μπαίνοντας μια φορά να προετοιμάσουμε τα posts της εβδομάδας ή και του μήνα.

ZOHO Social Posts

2. Ημερολόγιο

Μας παρέχει ημερολόγιο μέσα από το οποίο μπορούμε να βλέπουμε οποιαδήποτε στιγμή τι έχουμε δημοσιεύσει αλλά και τι έχουμε ήδη προγραμματισμένο να δημοσιευθεί, άρα να έχουμε συνολική εικόνα.

ZOHO Social Posts

3. Άμεση αλληλεπίδραση με το κοινό

Μπορούμε να διαχειριζόμαστε τα μηνύματα και τα σχόλια από όλους τους συνδεδεμένους λογαριασμούς είτε όλα μαζί, είτε από κάθε μέσο ξεχωριστά, και με όποιο κριτήριο επιθυμούμε μέσω φίλτρων. Κι αν δε θέλουμε να περιμένουμε στο γραφείο, έχουμε τη δυνατότητα να κατεβάσουμε την εφαρμογή στο κινητό και αλληλεπιδράμε με το κοινό μας τη στιγμή που επικοινωνεί μαζί μας. Πραγματικά σημαντικό στοιχείο η άμεση αλληλεπίδρασή μας στην επικοινωνία με το κοινό.

ZOHO Social Posts

4. Αναφορές και Στατιστικά

Μπορούμε να παρακολουθούμε τα στατιστικά για να βελτιωνόμαστε, μεμονωμένα από τον κάθε λογαριασμό, εστιάζοντας σε ότι μας ενδιαφέρει κάθε φορά και για όποιο χρονικό εύρος επιθυμούμε να παρακολουθήσουμε. Αναμφισβήτητα ένα πολύ σημαντικό εργαλείο.

ZOHO Social Posts

5. Συνεργασία Team Marketing ή/και Πελατών

Ένα εργαλείο με το οποίο μπορεί να συνεργαστεί όλη η ομάδα marketing - αποθηκεύοντας ως draft τα posts για να πάρει έγκριση από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και στη συνέχεια να τα δημοσιεύσει. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τους πελάτες πριν ανέβει κάποιο ποστ, αν κάποιος θέλει να γνωρίζει τι θα δημοσιευτεί και φυσικά οι πελάτες δεν έχουν πρόσβαση στα σχόλια μεταξύ της ομάδας! 
ZOHO Social Posts

Angie

iwant2help